Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » Οι Διευθυντές

ΘΩΜΑΣ Π. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, DM, PhD, FEBEORL-HNS

 Ο κ. Θωμάς Νικολόπουλος είναι Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας στην ΩΡΛ Κλινική του Αττικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία. Εργάστηκε για 7 έτη στην Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου του Nottingham της Αγγλίας με εξειδίκευση στην Ωτολογία, την παιδιατρική ΩΡΛ, και τα κοχλιακά εμφυτεύματα. Είναι επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία).

Ήταν Πρόεδρος στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοχλιακών Εμφυτευμάτων για παιδιά που έγινε στην Αθήνα το 2011. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με 130 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (Lancet, Otology Neurotology, Laryngoscope, International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology, British Journal of Plastic Surgery, etc.). Έχει τιμηθεί με διακρίσεις και fellowships από διάφορα ιδρύματα και επιστημονικές εταιρείες του εξωτερικού (European Community, British Skull Base Society).

Πλήρες βιογραφικό εδώ

  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΙΜΠΑΣ  CertMath MSc PhD FRCSI (Otol)

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Hon.  Reader στο UCL Ear Institute. Έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (MSc) στην Ακοοολογία (UCL) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα κλινικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Ωτολογία, την Ακοολογία και τις παθήσεις φωνής, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ιστοπαθολογία του κροταφικού οστού, οι εφαρμογές της βιο-ιατρικής μηχανικής στην Ωτολογία και οι διαταραχές ακοής και φωνής στις ερμηνευτικές τέχνες και τη μουσική. Κατέχει θέση εθνικού αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ακοολογίας (EFAS) και είναι τακτικό μέλος του συμβουλίου του ευρωπαϊκού δικτύου TINNET για τις εμβοές.

Συμμετέχει ως κύριος ερευνητής σε 4 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (FP7 και Horizon 2020) που αφορούν τη μαθηματική μοντελοποίηση του κοχλία (SIFEM), την ανάπτυξη υπολογιστικού συστήματος για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση παθήσεων ισορροπίας (EMBalance), την αναγέννηση των τριχωτών κυττάρων του κοχλία (REGAIN) και την ανάλυση μαζικών δεδομένων (big data analytics) από τη χρήση ‘έξυπνων’ ακουστικών βαρηκοΐας για τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας για τη βαρηκοΐα (EEVOTION). 

Πλήρες βιογραφικό εδώ